forecasting2nlCrow-AMSAA Forecasting (CA) is een management tool om zeer snel en precies de betrouwbaarheidsgroei van systemen te meten en toekomstige storingen te forecasten.

 

Wat is Crow-AMSAA?

Crow-AMSAA Forecasting (CA) is een management tool om zeer snel en precies de betrouwbaarheidsgroei van systemen te meten en toekomstige storingen te forecasten. Het doel is om storingen te reduceren en de betrouwbaarheid van systemen en processen te laten groeien. Storings– en kostendata worden geanalyseerd met behulp van statistiek op basis van machtsfuncties. In één Crow-AMSAA plot wordt de totale betrouwbaarheidsgroei van een systeem bepaald en de datum van de volgende storing geforecast.

Crow-AMSAA is een robuuste oplossing die wereldwijd wordt toegepast in diverse sectoren als raffinage, gas, petrochemie, anorganische chemie, kunstmest, food, staal, maakindustrie, pulp & paper, farmaceutica, infra, openbaar vervoer, bouw, maritiem, automotive, consumer products, luchtvaart, energie, zorg, telecom, hightech en waterbedrijven. De techniek werkt voor ieder complex repareerbaar systeem of proces.

 

De betrouwbaarheidsgroei van ieder systeem + failure forecast in één Crow-AMSAA plot.

forecasting2nl 

 Wat doet Crow-AMSAA?

  1. Meten en statistisch testen van de huidige betrouwbaarheidsgroei van een systeem in focus.
  2. Benchmarken van de huidige betrouwbaarheidsgroei in vergelijking met look-alike systemen en/of statistische standaards voor 1st to 4th quartile performance.
  3. De datum van de volgende storing forecasten op basis van de huidige trend met als aanname een "business as usual" scenario waarbij betrouwbaarheidsgroei gelijk blijft.
  4. Een haalbare reliability target stellen die minimaal één niveau hoger ligt dan de huidige trend en binnen 1 tot 2 jaar dient te worden bereikt.
  5. Kwantificeren van de business case voor het reduceren van toekomstige storingen in vergelijking met het "business as usual" scenario.
  6. Real time monitoring om trendbreuken te signaleren en op koers te blijven om de gewenste reliability target te behalen.

 

Waarom is Crow-AMSAA uniek?

Circa 70% van alle storingen treden random op en zijn sterk afhankelijk van specifieke bedrijfsomstandigheden. Ondanks deze onzekerheid, kan met Crow-AMSAA de datum van de volgende grote storing wordt geforecast. Dit biedt een unieke gelegenheid om te concentreren op vroegtijdig opsporen en het voorkomen van storingen. Met de Beta factor in de Crow-AMSAA plot benchmarken wij direct de betrouwbaarheidsgroei van uw systeem vergeleken met 1st quartile performance.

 forecasting3nl

 

Downloads

Brochure Forecasting