Hier is een overzicht van ecopolicy events die Van de Wijnckel Adviezen heeft georganiseerd of bezocht als gast. Dit startjaar is begonnen met de Nederlandse ecopolicy primeur en afgesloten met een spectaculair bezoek bij de nationale ecopolicyade finale in Duitsland. Daartussen hebben zeer diverse groepen met ecopolicy gewerkt. In het nieuwe jaar 2010/11 willen wij netwerkdenken in de praktijk verder ontwikkelen: netwerken laten werken!

  

Nederlandse ecopolicy primeurecopolicy16 

Van de Wijnckel Adviezen heeft op 12 november 2009 een Ecopolicy-dag georganiseerd samen met het Lectoraat ICT van de Hogeschool Zeeland voor 50 eerstejaars ICT-studenten. Dit was het eerste ecopolicy event in Nederland. Bij deze primeur waren zowel Omroep Zeeland Radio & TV en TV Walcheren aanwezig.

Lees meer...

 

ecopolicy @ Universiteit Gent - part 1

 

ecopolicy11Van de Wijnckel Adviezen heeft op 25 november 2009 een gastcollege georganiseerd i.s.m. Prof. Aimé Heene van Universiteit Gent (BE). Tijdens dit college hebben 50 Masterstudenten met afstudeerrichting Management van overheidsorganisaties met ecopolicy gewerkt. Een paar ervaringen van studenten:

  • "De onvoorspelbaarheid in de game is realistisch"
  • "Ecopolicy is ook moeilijk omdat je met andere modellen in je hoofd zit"


ecopolicy @ Nyenrode Business Universiteitnyenrode1

Op 4 december 2009 heeft Van de Wijnckel Adviezen een gastcollege verzorgd bij Nyenrode i.s.m. Dr. Jaap Schaveling (o.a. auteur van het boek Systeemdenken). Na een introductie in systeemdenken en persoonlijk leiderschap, hebben 25 MBA-studenten Public Governance met ecopolicy gewerkt om een introductie in complexiteit te ervaren.

 

 

ecopolicy @ Universiteit Gent - part 2

ecopolicy12Ook op 8 december 2009 heeft Van de Wijnckel Adviezen een tweede gastcollege georganiseerd bij Universiteit Gent i.s.m. Prof. Aimé Heene. Bij dit event waren ca. 300 Masterstudenten Bedrijfseconomie betrokken. Na een korte spelronde met ecopolicy heeft Mike van de Wijnckel in een plenair college professionele tools gedemonstreerd zoals Brainspace, Sensitivity Modeling en Viable System Modeling.

 

ecopolicy @ scholierenmanifestatie Hogeschool Zeeland - Bachelor of ICT

ecopolicy13Vanaf 25 t/m 28 januari 2010 heeft Van de Wijnckel Adviezen ecopolicy events verzorgd tijdens de open dagen van de ICT-opleiding van de HZ. Zo'n 180 scholieren van vrijwel alle Zeeuwse middelbare scholen hebben met ecopolicy gewerkt. Met de ecopolicy game wilden de ICT-docenten deze toekomstige studenten laten ervaren dat ICT veel meer is dan computers en programmeren. De stem van enkele scholieren:

  • "Het is realistisch en je krijgt een goede indruk met wat voor obstakels de regering te maken krijgt"
  • "Het is best wel een interessant spel om te bekijken hoe alles met elkaar samenhangt en een goede tactiek te bedenken"
  • "Het is de enige game waarbij ik zo moest nadenken"


ecopolicy @ Hogeschool Zeeland - Bachelor of HRM

ecopolicy14Op 19 maart 2010 heeft Van de Wijnckel Adviezen een ecopolicy event georganiseerd voor 21 1e-jaarsstudenten HRM van de HZ als onderdeel van de cursus "Competente organisaties". Een reflectie van een team:

  • "Het ecopolicy spel is in het begin wat lastig om door te krijgen. Je moet een bepaalde strategie en dynamiek vinden. Ook moet je er geduld voor hebben, omdat het best lang kan duren voordat het goed gaat. Als je het eenmaal door hebt, is het een leerzaam en  leuk spel"


ecopolicy @ ROC Zeeland

Op 21 april 2010 heeft Van de Wijnckel Adviezen een introductiebijeenkomst ecopolicy georganiseerd voor een docententeam Cluster ICT & Elektro van ROC Zeeland. Deze bijeenkomst was geïnitieerd vanuit het project Vakmanschap is Meesterschap.


ecopolicy @ Heartbeat van SoL-Neth

ecopolicy15Op 20 mei 2010 heeft Van de Wijnckel Adviezen een ecopolicy event georganiseerd tijdens de maandelijkse Heartbeat bijeenkomst van SoL Nederland (Society for Organisational Learning). Deze bijeenkomst hebben wij i.s.m. Dr. Jaap Schaveling verzorgd, hij is tevens organisator van de workshop Systeemdenken van SoL Academy. Een fractie van hoe de 16 deelnemers het werken met ecopolicy hebben ervaren:

  • "Het is een echte ego-temmer!"
  • "Met beperkte data besluiten moeten nemen"
  • "Confrontatie met directe resultaten"
  • "Wijsheid om te zien wat je wel kunt beïnvloeden"


ecopolicyade finale 2010 in Zeeland

ecopolicyadelogoOp 28 mei 2010 heeft Van de Wijnckel Adviezen de eerste Zeeuwse ecopolicyade finale georganiseerd i.s.m. de Pabo van de Hogeschool Zeeland. Deze finale is de eerste in Nederland!

Lees meer...


ecopolicyade finale 2010 in Duitsland

ecopolicy8Op 2 juli 2010 was Mike van de Wijnckel te gast bij de Duitse ecopolicyade finale 2010 in de Bondsdag in Berlijn.  Wij kijken uit naar de eerste internationale ecopolicyade finale!

Lees meer...

 

ecopolicy® en ecopolicyade® zijn intellectueel eigendom van Malik Management.


Download:

ecopolicyade flyer


Links:

ecopolicy in Nederland

Software direct bestellen:                                         www.frederic-vester.de/eng/shop  

Ecopolicyade @ malik management:                            www.malik-management.com  

Ecopolicyade in Duitsland:                                         www.ecopolicyade.info