ecopolicyVan de Wijnckel Adviezen heeft op 12 november 2009 een Ecopolicy-dag georganiseerd samen met het Lectoraat ICT van de Hogeschool Zeeland voor 50 eerstejaars ICT-studenten. Dit was het eerste ecopolicy event in Nederland. Ecopolicy is een simulatiegame ontwikkeld door Prof. Vester als “introductie in systeemdenken”.


In de game treedt u aan als regering van een land in wanhoop, uw doel: Het land stabiliseren. De acties van uw regering worden gesimuleerd in uw landsysteem: u ervaart direct of u ecopolicysystemisch regeert! Het land moet zo worden bestuurd, dat er een evenwicht ontstaat tussen politiek, productie, milieu, levenskwaliteit, volksgezondheid, onderwijs en bevolkingsontwikkeling.

De manager van morgen werkt systemisch.

Ecopolicy is een moderne en interactieve introductie in systemics: een nieuwe generatie systemisch en cybernetisch management voor complexe organisaties. Door de flexibiliteit van de game is het overal te gebruiken: bv. in (hoge)scholen, universiteiten, overheden en bedrijven. Door de game ontstaat een beter begrip voor de ecologische, economische, technologische en sociale interacties in onze wereld. Het is een impuls voor systeemdenken in actie, groepsdynamiek en teamwork. Ecopolicy is een impuls om systemics structureel te integreren in managementsystemen en opleidingen.


Media links:

  • Ecopolicy op tv-nieuws @ Omroep Zeeland - Zeeland Nu: vanaf 9:50 tot 12:45 minuten
  • Video van deze ecopolicy-dag @ HZ-site
  • Foto's van deze ecopolicy-dag @ HZ-site


In samenwerking met de eigenaar van Ecopolicy, Malik Management uit St. Gallen (Zwitserland), verspreiden wij Ecopolicy in Nederland. Voor meer info:

ecopolicy in Nederland

brochureDownload Brochure Ecopolicy (PDF 3988Kb)