sloopglasfabriek1Van de Wijnckel Adviezen heeft van Glasfabriek Sas van Gent opdracht gekregen voor het uitvoeren van een onderzoek naar de mogelijkheden om de oude fabrieksgebouwen te slopen op het bestaande terrein van Glasfabriek Sas van Gent en voor de begeleiding van het ontwerp, aanbesteding en uitvoering.

Glasfabriek Sas van Gent is gevestigd in Sas van Gent aan de grens met Belgiƫ en biedt werk aan 140 medewerkers.

De oude gebouwen dateren vanuit begin de twintigste eeuw, waarin een glasfabriek was gevestigd. In de loop der jaren is de productie van glas verlaten en verwerkt men glas tot hoogwaardige producten, zoals Crea-lite (toegepast in het gebouw van Beeld en Geluid), zeefdruk etc.

De oude gebouwen beslaan een oppervlakte van ca. 1,5 ha en worden op dit moment niet meer gebruikt, met uitzondering van een klein deel waarin de huidige kantoren zijn gesitueerd.

In een goede samenwerking met Provincie Zeeland, Zeeland Seaports en de Gemeente Terneuzen is gezocht naar een oplossing voor het slopen van de oude gebouwen en bodemsanering van het huidige terrein. Deze is gevonden in de vorm van herstructurering van bedrijventerreinen. De grond wordt verkocht aan de Gemeente Terneuzen. Na sanering en sloop wordt de grond verkocht aan Zeeland Seaports.

Het gehele terrein (ca. 8 ha.) heeft een industriƫle bestemming en is gelegen aan het kanaal Gent - Terneuzen. Na de sloop ontstaat er op het terrein van de Glasfabriek Sas van Gent een nieuw bedrijventerrein met een oppervlakte van ca. 3,2 ha met een goede logistieke aansluiting op de hoofdwegen en transport over water.

De oude gebouwen zijn niet representatief voor de Glasfabriek in relatie met de innovatieve producten die men produceert. Een bestaand gebouw zal deels gesloopt worden en vervolgens zal op de verdieping een nieuw gebouw gerealiseerd worden waarin kantoorruimte, was- en kleedruimte, kantine en showroom opgenomen zijn. In het gebouw wordt uiteraard veel glas toegepast. De omliggende infrastructuur wordt aangepast aan de nieuwe situatie.

Met de bestaande productiehallen naast het nieuwe kantoor ontstaat er een representatief bedrijf met voldoende expansiemogelijkheden.

De planning is het nieuwe kantoor in 2010 af te ronden en de sloop en sanering van de oude gebouwen eind 2012.