logoienm

 
Op 17 t/m 19 april 2013 heeft Mike van de Wijnckel een 3-daagse Brainspace georganiseerd in de opleiding Executive Master in Information Management van de Academy I&M.

 

Rondom verankeren: learning by doing & sharing 

Aan dit seminar namen 19 managers deel uit diverse organisaties (politie, verzekeraar, pensioenfonds, havenbedrijf, gemeente, netbeheerder, consultancy, veiligheidsregio, zorg, postbedrijf en ministerie). Vanuit het hoofdthema "verankeren" is gezocht naar oplossingen om de opgedane inzichten uit deze opleiding praktisch te verankeren in de eigen werksituatie. Om onder te dompelen in dit thema is het seminar georganiseerd met twee tools die behulpzaam zijn bij verankeren: Ecopolicy & Brainspace. Vanuit de gedeelde ervaring met de Ecopolicy simulatie (dag 1-2) zijn vervolgens 12 zelfgekozen topics uitgewerkt in een Brainspace (dag 2-3). Tijdens de laatste middag heeft de groep hun inzichten gedeeld met een topbestuurder die hen tips & adviezen heeft meegegeven voor in hun eigen organisatie.

 

 

Academy for Information & Management: Taking learners seriously.

De Academy for Information & Management (AI&M) is een spin-off van de Universiteit van Amsterdam, gestoeld op meer dan 25 jaar ervaring in 'executive' programma's op het gebied van informatiemanagement. De Executive Master in Information Management opleiding is de referentie-opleiding voor informatiemanagement in Nederland. De overige opleidingen en activiteiten van de AI&M zijn gestoeld op dezelfde principes van academische grondigheid, praktische toepasbaarheid en verrassende benadering.

Onder het motto "Taking learners seriously" wil de AI&M een forum zijn voor samen leren. Leren is, veel meer dan kennis opdoen, kennis delen. De werelden van de universiteit, de praktijk en de creatieve sector complementeren elkaar hierin. In een wereld waarin informatie rijkelijk aanwezig is, is informatiemanagement een zaak van kiezen in overvloed; de informatieprofessional is in de eerste plaats een betekenisgever. Professionele en persoonlijke ontwikkeling gaan hierbij hand in hand.

 

aienmatrium

 

De AI&M is gehuisvest in een inspirerend gebouw, een oud badhuis vlakbij het Weesperplein in Amsterdam, dat deze filosofie weerspiegelt: het centrale atrium is de plek bij uitstek voor het uitwisselen van idee├źn, het reflecteren over het heden en het samen ontwerpen van de toekomsten.

 

Links

Academy for Information & Management

Executive Master in Information Management